Villa Verbeelding


Over Villa Verbeelding

Stap binnen in een wereld vol woord en beeld en ga op ontdekkingsreis. In elke kamer is er iets te beleven voor jong en oud. Een wonderkamer met kijkkastjes vol verhalen, een sprookjeskamer in papier-maché en tijdelijke expo’s met werk van illustratoren uit binnen- en buitenland.

Doorheen het jaar zijn er regelmatig lezingen (16+) en workshops (kinderen en volwassenen), in de zomer is er voor volwassenen een Summer School Illustratie, een literair festival Zin in Zomer en voor kinderen de creatieve Zin in Zomerclub.

Villa Verbeelding is een aanrader voor individuele bezoekers, gezinnen en scholen. Er is een educatief aanbod voor alle leeftijden, van kleuters tot leerkrachten in opleiding, met kijk- en doe-opdrachten (6-16 jaar) en geleide bezoeken (16+). Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief: www.villaverbeelding.be/nieuwsbrief!

Een tentoonstelling van Villa Verbeelding in huis halen? Je kan ze huren inclusief educatieve pakketten. Bel ons of mail naar info@villaverbeelding.be voor de voorwaarden, technische fiches en andere info.

Foto's

Villa Verbeelding in het kort

Collectie

Beelden
Cultuur
Literatuur, sprookjes, boekillustraties

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Uitleen mogelijk

Ja

Onze locatie

Villa Verbeelding