Villa VerbeeldingOver Villa Verbeelding

Villa Verbeelding is een huis vol van woord en beeld. In de verrassende kamers van het oude herenhuis vind je een mix van gevestigde illustratoren en jong talent. Je bewondert niet enkel prachtige illustraties, maar krijgt ook de kans om hun creatie- en inspiratieproces te ervaren in de tijdelijke en vaste expo's.

In 'De ABC kamer' zie je het alfabet in een ander daglicht: 26 verschillende illustratoren namen één letter van het alfabet voor hun rekening. In 'De Illustratiekamer' duik je in de mini-ateliers van 8 Vlaamse topillustratoren. Proef ook buiten de muren van het museum van illustraties: in 'De Illustratieroute' ontdek je reuzegrote tekeningen op de leukste plekjes in de Hasseltse binnenstad.

Villa Verbeelding is een aanrader voor individuele bezoekers, gezinnen en scholen. Er is een educatief aanbod voor alle leeftijden, van kleuters tot leerkrachten (in opleiding), met kijk- en doe-opdrachten (5-15 jaar) en geleide bezoeken (15+).

Een reizende tentoonstelling van Villa Verbeelding in huis halen? Mail naar voor de voorwaarden, technische fiches en andere info.

Foto's

De ABC kamer Villa Verbeelding © Boumediene Belbachir

Villa Verbeelding in het kort

Collectie

Beelden
Cultuur
Literatuur, sprookjes, boekillustraties

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Uitleen mogelijk

Ja

Onze locatie

Villa Verbeelding