SPORTIMONIUM vzw


Bloso-domein, Tervuursesteenweg z/n 1981 Hofstade-Zemst
015 618 222 Klik om te bellen

Over SPORTIMONIUM vzw

Het Sportimonium, lid van het Olympic museum network, is hét museum over sport. Hier ontdek en beleef je Belgische sportgeschiedenis. Hoe zagen de eerste fietsen eruit? Deden onze grootouders ook aan fitness? Honderden objecten, affiches, foto’s, vertellen het bewogen verhaal van sport. Bewonder ook trofeeën en voorwerpen van sporthelden. Ontdek alles over de wielersport en het wielericoon Eddy Merckx met het spel op tablet ‘In het wiel van Eddy Merckx’.

Je hoeft geen topatleet te zijn om plezier te beleven in het Sportimonium.
Meet je kracht, uithouding, snelheid, evenwicht en lenigheid aan de hand van een tiental speelse en interactieve proeven bij de doe-opstelling Meten met Atleten. Vergelijk ook je conditie met die van je vrienden, broers of zussen, ouders of grootouders. Sterker nog, vergelijk je prestaties met die van échte Belgische topatleten, die dezelfde proeven aflegden in het Sportimonium!
In de volkssporttuin kun je eeuwenoude sporten uitproberen zoals ‘trabolling’, ‘krulbollen’ of ‘wipschieten’. Bij de uitleendienst kun je spelmateriaal lenen voor een sport- en speldag of een kinderfeestje thuis.


Foto's

Meten met Atleten

SPORTIMONIUM vzw in het kort

Collectie

Cultuur
Geschiedenis / historisch
Sport

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Uitleen mogelijk

Ja

Onze locatie

SPORTIMONIUM vzw


Bloso-domein, Tervuursesteenweg z/n 1981 Hofstade-Zemst
015 618 222 Klik om te bellen