Musea Brugge


Dijver 12 8000 Brugge
050 44 87 11 Klik om te bellen

Over Musea Brugge

een waaier van collecties!
Een troef van de Brugse museumcollectie is haar grote verscheidenheid: van Vlaamse Primitieven tot actuele kunsten, van de klassieke schone kunsten tot archeologische vondsten, meubelen, zilver, wandtapijten, folklore, poëzie ... Voor elk wat wils, dus en voor alle leeftijden.
>De Schone Kunsten van de 15de tot de 21ste eeuw zijn gegroepeerd in het internationaal gerenommeerde Groeningemuseum en het Arentshuis.
Forum+ [Concertgebouw] is het actuele kunstenplatform van Musea Brugge.
>Het Bruggemuseum omvat alle historische musea: Gruuthuse, Onthaalkerk Onze-Lieve-Vrouw, Archeologie, Gentpoort, Belfort, Stadhuis, Brugse Vrije, Volkskunde, Sint-Janshuismolen, Koeleweimolen en Gezelle.
Je vindt er een schat aan kunstwerken en elke locatie vertelt de geschiedenis van Brugge vanuit een verschillende thematische invalshoek.
>Het Hospitaalmuseum is de verzamelnaam voor twee historische hospitalen: het acht-eeuwen-oude Sint-Janshospitaal waarvan de museale naam Memling in Sint-Jan is en O.L.V.-ter-Potterie. Memling in Sint-Jan is vooral beroemd om de meesterwerken van de Vlaamse Primitief Hans Memling. Het museum O.L.V-ter-Potterie staat bekend om zijn kerk en spectaculaire zilverschat.

Collectie

Geschiedenis / historisch
Kunst
Schilderijen

Onze locatie

Musea Brugge


Dijver 12 8000 Brugge
050 44 87 11 Klik om te bellen