sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Dijver 12
    8000 Brugge
  • 050 44 87 11

Musea Brugge

een waaier van collecties!
Een troef van de Brugse museumcollectie is haar grote verscheidenheid: van Vlaamse Primitieven tot actuele kunsten, van de klassieke schone kunsten tot archeologische vondsten, meubelen, zilver, wandtapijten, folklore, po√ęzie ... Voor elk wat wils, dus en voor alle leeftijden.
>De Schone Kunsten van de 15de tot de 21ste eeuw zijn gegroepeerd in het internationaal gerenommeerde Groeningemuseum en het Arentshuis.
Forum+ [Concertgebouw] is het actuele kunstenplatform van Musea Brugge.
>Het Bruggemuseum omvat alle historische musea: Gruuthuse, Onthaalkerk Onze-Lieve-Vrouw, Archeologie, Gentpoort, Belfort, Stadhuis, Brugse Vrije, Volkskunde, Sint-Janshuismolen, Koeleweimolen en Gezelle.
Je vindt er een schat aan kunstwerken en elke locatie vertelt de geschiedenis van Brugge vanuit een verschillende thematische invalshoek.
>Het Hospitaalmuseum is de verzamelnaam voor twee historische hospitalen: het acht-eeuwen-oude Sint-Janshospitaal waarvan de museale naam Memling in Sint-Jan is en O.L.V.-ter-Potterie. Memling in Sint-Jan is vooral beroemd om de meesterwerken van de Vlaamse Primitief Hans Memling. Het museum O.L.V-ter-Potterie staat bekend om zijn kerk en spectaculaire zilverschat.


Musea Brugge in het kort

Collectie

  • Geschiedenis / historisch
  • Kunst
  • Schilderijen

Museumwinkel aanwezig:

Nee

Uitleen mogelijk:

Nee

Geschikt voor kinderen:

Nee

Op zoek naar vrijwilligers:

Nee