Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
  • Bampslaan 35
    3500 Hasselt
  • 011 22 26 24 (kantoor en reserveren) 011 26 17 87 (Villa Verbeelding)

Villa Verbeelding

Stap binnen in Villa Verbeelding, een wereld vol woord en beeld. Elke kamer in het grote witte herenhuis verrast je met een andere tentoonstelling rond boeken en illustraties. Voor jong en oud!

Daal af in de donkere wereld van de steenkoolmijnen of volg de weg die een boek aflegt. Ontdek in de Wonderkamer prachtige kastjes over jeugdauteurs en -illustratoren. Of droom weg in de Sprookjeskamer met 'Giftige appels op gouden bordjes'.

Naast de vaste tentoonstellingen zijn er elk jaar tijdelijke tentoonstellingen. Bij elke tentoonstelling horen er leuke opdrachten en speurtochten. Kom zeker ook eens langs voor een lezing of workshop! En terwijl de volwassenen genieten van het literair festival Zin in Zomer is er voor kinderen de creatieve Zin in Zomerclub.

Villa Verbeelding staat open voor individuele bezoekers, gezinnen en scholen. Er is een educatief aanbod voor alle leeftijden: van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief: www.villaverbeelding.be/nieuwsbrief!

Villa Verbeelding heeft ook reizende tentoonstellingen waarin jeugdboeken, sprookjes en illustratie centraal staan. Wil je een tentoonstelling van Villa Verbeelding in huis halen? Je kan ze huren inclusief educatieve pakketten. Bel ons of mail naar info@villaverbeelding.be voor de voorwaarden, technische fiches en andere info.


Foto's van Villa VerbeeldingDeze museum in het kort

Collectie

  • Beelden
  • Cultuur
  • literatuur, sprookjes, boekillustraties

Museumwinkel aanwezig:

Nee

Uitleen mogelijk:

Ja

Geschikt voor kinderen:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Ja