sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Bampslaan 35
    3500 Hasselt
  • 011 22 26 24 (kantoor en reserveren) 011 26 17 87 (Villa Verbeelding)

Villa Verbeelding

Stap binnen in een wereld vol woord en beeld en ga op ontdekkingsreis. In elke kamer is er iets te beleven voor jong en oud. Een wonderkamer met kijkkastjes vol verhalen, een sprookjeskamer in papier-maché en tijdelijke expo’s met werk van illustratoren uit binnen- en buitenland.

Doorheen het jaar zijn er regelmatig lezingen (16+) en workshops (kinderen en volwassenen), in de zomer is er voor volwassenen een Summer School Illustratie, een literair festival Zin in Zomer en voor kinderen de creatieve Zin in Zomerclub.

Villa Verbeelding is een aanrader voor individuele bezoekers, gezinnen en scholen. Er is een educatief aanbod voor alle leeftijden, van kleuters tot leerkrachten in opleiding, met kijk- en doe-opdrachten (6-16 jaar) en geleide bezoeken (16+). Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief: www.villaverbeelding.be/nieuwsbrief!

Een tentoonstelling van Villa Verbeelding in huis halen? Je kan ze huren inclusief educatieve pakketten. Bel ons of mail naar info@villaverbeelding.be voor de voorwaarden, technische fiches en andere info.


Foto's van Villa VerbeeldingVilla Verbeelding in het kort

Collectie

  • Beelden
  • Cultuur
  • literatuur, sprookjes, boekillustraties

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Uitleen mogelijk:

Ja

Geschikt voor kinderen:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Ja